car content

Toyan RS-S100, egy mini wankel ereje

2022. június 25. - TMilán

2011-ben legördült az utolsó szériában gyártott wankel motoros autó, az RX-8, utolsó példánya is a gyártósorról. Az emissziós normák megfojtották ezt a kevés alkatrészből álló és alapjaiban a logika mentén működő motort. Mert ugye miért akarnánk egyenes irányú mozgásból, forgó mozgást előállítani, mikor előállíthatjuk egyből a forgót is?


Viszont itt van a világ legkisebb és legújabb wankel motorja a Toyan RS-S100, ami egy 2,4 köbcentis,
0,7 lőerős erőforrás. DÍY szettben meg is rendelhető és szórakozhat vele az ember kedvére. 
Ami eszméletlen, hogy ez a tenyéren hordozható motor, képes elérni a 30.000-es fordulatot is és ott a hangja már megmosolyogtatja az embert rendesen. 

A forgódugattyús motor 2023-ban visszatér a Mazda kínálatába, az MX-30 hatótáv növelő csomag részeként.

Az idei első F1-es festés

Megjelent tegnap, az idei első Forma1 festés a McLarentől!

Íme a McLaren MCL35M!

Tegnap bemutatta a wokingi csapat a 2021-es szezonra tervezett festését. Idén már Mercedes motorokkal vágnak neki a futamoknak, ami nagy izgalmakra ad okot! Viszont erre utaló matrica nem került a kasztnira.

Versenyzőpárosuk pedig Ricciardoval lett frissítve. Reméljük, felpezsdül az élmezőny! És a mai nap már sajtóesemény keretein belül tesztelhetik is az új autót a pilóták.5.jpg

Az új BMW iX-et közúton is látták

1.jpg

A BMW iX-ről már adtak ki sajtóanyagot, így lehetett tudni, hogy egy városi terepjáróról van szó, és a forma se okoz már meglepetést. De ezek szépen szerkesztett, a Photoshop által optimalizált színekkel mutatták meg, a legelőnyösebb szögekből az autót. Most viszont a forgalom többi résztvevője között kapták lencsevégre, Coloradóban.

2.jpg

Meglepő módon az iX nem tűnik annyira rossznak a többi autó között. Igazából az M4-en már megismert hűtőrács formát leszámítva, egy kellemes sportos városi terepjáró. Vannak szép részletei, mint a nagyon vékony hátsólámpák, vagy a D oszlop dizájn megoldása, de szót érdemelnek a süllyesztett kilincsek is. Összességében, hozza a sportos BMW külsőt.

3.jpg

Az eddig közölt fotók alapján, valahogy kisebbnek tűnt, inkább az X3 jelenlegi méreteit mutatta, de ezek alapján, az X5 a súlycsoportja.

4.jpg

5.jpg

Ha többet szeretnél tudni a típusról: Itt!

(Forrás: https://www.carscoops.com/)

8 Félresikerült tuning autó

Sokakban felmerül, hogy a gyári autón átalakítana ezt-azt. Másik felni jobban mutat, esetleg kicserélem a 20 éves kocsiban a rádiót, hogy telefonról is szóljon a zene. Ehhez hasonlók azért nem akkora vétségek az emberiség ellen. Itt viszont, kicsit jobban elszabadul a fantázia!

Nagy tükrök, sok márka

1.jpg

Felmerülhet a kérdés, hogy milyen autó lehet a képen! Valami amerikai, az biztos, GMC, Dodge, esetleg Chevrolet. Nem igazán tudnám megmondani, elég kaotikus lett! Viszont ami biztos, hogy ha szereted a nagy tükröket, akkor ez a te autód! Hisz, helyet kapott két busztükör is, hogy biztos lásd, mi jön mögötted! A ledes fénycsík az elején pedig, biztos elég fényt ad és kicsit se vakítja a szembejövőket.

Hatalmas szárny egy Miatán

2.jpg

Nem tudok elszaladni emellett a gusztustalan MX5 NA mellett. Ismerek olyan tuning példányt, amin még indokolt is a hátsó szárny, bár azzal együtt is szinte használhatatlan a közutakon, de ez az átalakítás egyszerűen gusztustalan! A hátsó lökhárító, minden bizonnyal útban volt és ezért került le a kis japánról. Az irreálisan nagy szárnyon a „Battle Aero” felirat valahogy önirónikus is egyben, hisz ez a nagydarab vas, olyan légellenállással dolgozhat, hogy a kis 1,6 vagy 1,8-as gyári motor, már csak a tempó felvételéért is küzdhet! A Miata tulajok tisztában vannak vele, hogy nem a nagy sebesség az alap modellek erőssége!

GT86 identitászavarral

3.jpg

Először is a színválasztás sem túl előnyös, hisz a GT86 testvér modellje a Subaru BRZ pont kék. Viszont, ha ez nem is lenne elég baj, a kedves tulaj a feliratokat is színre fújatta, ami sose szerencsés, ha az igényességet is szem előtt tartjuk! És, mi ez a hatalmas lemezekből, odatákolt szárny? Olyan érzése van az embernek, mintha visszatartaná az autót, kifejezetten gusztustalan! A GT86-hoz rengeteg tuning alkatrész elérhető, hisz, ahogy nem is olyan rég írtuk, egy modernkori kultuszautó lett! Gyári extralistán is kínáltak hozzá, nagyméretű hátsószárnyat. Akkor már érdemesebb lett volna olyat keresni a bontók egyikében!

Ecca, Ecca, Eccavúú

4.jpg

Amerikában, azért nem akkora dolog, ha van egy régi Mustángja az embernek. Persze egy szép állapotúra mindenki felfigyel, de sokkal gyakoribb jelenség mint nálunk, Európában. Ezért is van sok tuningolt példány odakint, ezekből a klasszikusokból! Általában az ízléses színekkel és technikai frissességgel oldják meg, az egyedi vonásokat, ezekre az autókra! Itt viszont valaki nagyon szeretheti a mitikus állatokat és legfőbbképp az egyszarvúakat! A ponicar-ból varázsolt, egy csillámos, cukormázas egyszarvút, amire, nem tudom eldönteni a rosszminőségű fotónak hála, hogy csak oda lett photoshoppolva a szarv és a kis szárnyak? Akkor tulajdonképpen ez egy „egyszarvúpegazus”?

Halálfutam a közutakon

5.jpg

Ha nem láttátok a Halálfutam című filmet, nem vesztettetek sokat! Ennek a járműnek a tulajdonosa, tuti rajongó. Értem én, hogy a ratcar mint stílusirányzat sokak számára kedves, de szerintem ezt még a kevésbé fanatikusok is kivetnék a közösségből. A mindenféle színű elem mellett, a nagyméretű fém kosár a tetején és az óriási dögtoló az elején, hiteles versenyzővé tennék a film bármely futamára.

Majdnem Ferrari

6.jpg

Erre nincsenek szavak, legalábbis én nehezen találok. Szerintem minden autóbolond számára álom, egy Ferrari birtoklása, vagy legalább, hogy egyszer vezessen egyet pár órára. Van, akinek megadatik, és van, akinek nem. Ennek a tulajnak kicsit tovább szaladt a fantáziája. Gondolta megépíti otthon, mi baj lehet? Végül is a választ látjuk a képen. Lett baj. Első ránézésre talán egy Enzo-t szeretett volna alkotni, esetleg F50. De leginkább valami bohóc autójára hasonlít.

A kék Batmobile

7.jpg

Sokan szeretnének a filmek világában élni. Manapság a szuperhős mozik tarolnak a legnagyobbat a mozikban. És a Halálfutammal ellentétben a Christopher Nolan féle Batman trilógiát, csak ajánlani tudom! Ennek a kocsinak a tulaja biztosan hatalmas rajongója a filmeknek, hisz ránézésre, onnan mintázta a járművet. Hogy mi az alap, és ezért hány év börtön jár, nem tudom. Érdekesnek érdekes, de nekem a nem sikerült kategóriába esik.

Golf4 kicsit máshogy

8.jpg

Jó, ezért lehet kapni fogom a negatív kommenteket, de nekem ez hihetetlenül otromba. Alapból egy viszonylag kulturált tuning lenne, a matt géptető is egész jól mutat, a zöld peremes felni se túlzóan bántó az ezüst kocsin. Meglenne az összhang. Erre kap egy ilyen, gőzmozdonyokat megszégyenítő orrot. Senki se szólt neki, hogy ez nagyon nem jó így?

 

+1 Ezt csak így itt hagyom

9.jpg

Kövess Facebookon is! 

Felbukkanó pletyka, az új BMW M4 CSL

1.jpg

Amikor pár éve újraélesztette a BMW a CSL kódot, azt az ígéretet kaptuk, hogy nem egyszeri alkalom lesz. Később jönni fognak még modellek, e filozófia mentén! Ezek természetesen limitált darabszámos kiadások lesznek, viszont az építési elvek azonos alapokon nyugszanak. Most jelentek meg az interneten a G80-as platformon alapuló, lehetséges BMW M4 CSL első hírei.

A Bimmerpost egyik bennfentes írásából származik az információ (ami korábban elég pontosnak bizonyult). A bejegyzés szerint az M4 jövőre kaphat CSL verziót, a gyártás pedig 2021 júliusában elkezdődik. Ugyan ezen bejegyzés szerint, nagyon rövid gyártási periódussal számol a bajor vállalat és ez arra utalhat, hogy rendkívül limitált szériáról lesz szó. Ha az előző limitált kiadására gondolunk (M4 GTS), akkor egy pár százas sorozat lesz a CSL is.

2.jpg

Nincs említés arról, hogy milyen specifikációkkal jön majd a sport modell, így erre még várnunk kell. Ha valóban megkezdődik a gyártás jövő nyáron, akkor is az első példányokra őszig várni kell, hogy a tesztek befussanak. Természetesen, külsőre már a GT autókat kell, hogy idézze, hatalmas szárnyakkal, és diffúzorral. Ennél nagyobb kérdés, hogy milyen hajtásláncot választanak az autóhoz! Vajon lesz-e manuális váltóval szerelt példány és kell-e ez egyáltalán a mai világban?

3.jpg

A CSL szériában való visszatérésére talán az M4 a legjobb választás. Nagy kérdés, hogy a hódpofájú modellt el tudják majd fogadni a rajongók, vagy ezen a dizájnon a CSL bevezetése se tud majd segíteni?

süti beállítások módosítása