car content

Végre nem kék! BMW Vision M Next Concept

2019. június 26. - TMilán

Ha a BMW háza táján járunk, muszáj lesz vigyázni, hogy mit mennyire akarunk!

1.jpg

Ugyanis, ha elég nagy az érdeklődés az új Vision M Next Concept iránt, akkor akár gyártásba is kerülhet. Jelentette ki a BMW főmérnöke Klaus Frohlich. Aki utalt rá, hogy ha elég potenciális vásárló tűnik fel, akkor gyártható formába kerül a koncepció.

3.jpg

De mi is a Vision M Next Concept?
Egyszerűen fogalmazva, a jelenlegi i8 jövője.
Kicsit mélyrehatóbban vizsgálva a dolgot, igazából az autózás jövője is.  Igaz ez még mindig, egy kicsi kapocs jelleggel a múlt és a jövő között, hisz ez még alapjaiban egy hibrid rendszerre épülő autó. Melyben nagy hangsúlyt kap az elektromos meghajtás, az önvezetés, a vezetést segítő rendszerek összessége és az összes új fejlesztés, amit az elmúlt 5 évben a BMW letett az asztalra.

2.jpg

A Münchenben bemutatott modell kicsit ismét sokkolóan hatott a nézőkre. Egy teljesen elrugaszkodott formavilág, tele élekkel, sarkokkal. Mégis valahogy organikusnak hat. Vagy csak már kezd az ember hozzászokni, ezekhez a Különvélemény és az Én a Robot filmekből megismert formákhoz. Erőforrásként egy 4 hengeres benzinmotort és elektromotort említett a BMW. Utóbbival 100km megtétele lehetséges tisztán az akumlátorokról.  Összteljesítménye a gépnek 600 lóerő. A 0-100-as sprinthez pedig elég neki 3 másodperc! És egészen 300km/h-ig meg sem áll. Állítólag rendelkezésre áll egy „BOOST+” gomb is. Amellyel mindent ki lehet facsarni az ezüst/feke/narancs-ból!

A dizájn nagyon egyedi. Kifordultunk az erőltetett kék szín mögül és kapott a kocsi egy ezüst narancs dekort. Az eleje és a hátulja mintha bárddal lenne lecsapva, annyira határozottan van vége.  Az orráról nem maradtak le a hatalmas vesék, amik szintén narancs hátteret kaptak.

Nektek, hogy tetszik ez az irányvonal? Parasztvakítás a bajoroktól, vagy megint leraknak egy, olyan egyedi sorozatgyártott modellt, mint az i8?

A bejegyzés trackback címe:

https://carcontent.blog.hu/api/trackback/id/tr3314913666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása