car content

Mazdák, Mazdák mindenütt!

2019. június 30. - TMilán

65391812_2289021741358872_12398913453555712_n_2.jpg

 

Június utolsó hétvégéjén volt a Magyar Mazda Club 25. éves találkozója, aminek a szombati napjára sikerült is kijutnom. A Rukkel tó adott otthont a rendezvénynek, ahol az ideérkező Mazda tulajokat különböző programokkal várták a szervezők. A belépő viszonylag borsos lett, de ez tartalmazta a strand használatot is. Ennek fényében azért nem volt vészes az az alap 3000 Forint.

img_4306.JPG

Sok lehetőség van a kikapcsolódásra a Rukkel tavon, de mielött idelátogatunk, gondoljuk végig mennyire szeretünk tempózva labdázni a vízben! 

Egész szép számban jöttek el a márkatársak, ha saccolnom kellene olyan 80-100 autó lehetett a kemping területén. A felhozatal nagyon sokszínű lett. Volt a gyári, szinte még új szagú 6-os, nem sokkal arrébb pedig a kicsit viseltesebb 90-es évek elei 626. Egy sarokkal odébb pedig a MazdaSpeed 3-asok sorakoztak, ahonnan rá lehetett látni az MX5 gyülekezetre. Ahol sajnos most nem lehetett összerakni a generációs sort, hisz a 3. kiadásával (NC), senki sem érkezett. De a két végletből is csak egy-egy darab tette tiszteletét.
Voltak igazi ritkaságok is! RX7 egy korai modellje, hogy legyen kint Wankel motor is. Vagy az én egyik kedvencem a 323 GT Turbo, amiből alig pár darab van az országban. A tulajjal csak pár szót sikerült váltani, de a gyári 150 lovas kis Hot Hatch teljes felújításon esett át, ami látszik is rajta! Díjazta is a zsűri a szépségversenyen!

323 GT Turbó, 150 gyári lóerő. Bár a tulaj nem szerette volna, ha benézünk a motortérbe, hisz a motor kisuvickolására már nem volt ideje sajnos. (Csak kicsit maximalista...)

A másik hatalmas kedvencem, ami nálam elvitte a showt mindig mikor megláttam, az egy Blazing Yellow MX5 NB FL volt. Az a szín egyszerűen lehengerlő. Hatalmasnak ható 17”-os felniken gurult a kis roadster, de valahogy illet az összképbe ez is. Tulaja egy kedves, mosolygós lány volt, aki úgy kezdte bemutatni az autóját, hogy teljesen gyári, na, mondjuk ezen, mindenki jót mosolygott, tekintve, hogy gyárilag nem jött ki egy MX-sem bukócsővel. Mindenesetre sokkal gyáribb volt, mint a sorban felfedezhető, turbósított 1,8-as modell, ami 140 helyett 280 lóerős volt. Mindezt olyan szinten építette meg üzembiztosra a tulaja, hogy neki ez a napi járós autója. 
Szóval őrült figurákból sem volt hiány, de mindenki megtalálta a helyét az eseményen. A hangulatra nem lehetett panasz az biztos!

Az MX5-ök mindig mosolyt csalnak az ember arcára!

A szervezéssel kapcsolatban már akadtak fenntartások. Összességében nem volt nagy hiba, csak sok volt a holtidő, ami ha szeret az ember bányatóban pancsolni, vagy kipróbálta a Rukkel tó adta vizisport lehetőségeket, akkor nem olyan szembeötlő. De ha mint szervezés nézzük, akkor lehetett volna több lehetőség a szombati napban. A strand területétől a kemping kicsit odébb van, ami nem nagydolog, de ha egy hideg üdítőt legurított volna az ember, akkor sokat kellett érte elsétálni. Két program közé befért volna egy harmadik simán, vagy csúsztatásban is lehettek volna programok, hogy valamilyen szinten párhuzamosan fussanak. 

Hatalmasnak hat a 17"-os felni, pedig csak az autó pici. De a szolíd ültetéssel, szépen tölti ki a kerékjáratot a Mazda felni.

És a programokat ne felejtsük el. Kvíz lap kitöltésével indult a regisztráció után a nap, aztán ügyességi versennyel folytatódott. Ez elég kreatív volt, bár a hátsó vonószemekre aggatott golyók áthúzása felfestett pontokon, kicsit számomra érthetetlen, hisz ezt ember legyen a talpán, aki centire pontosan tudja a kormánynál, de pont ez volt benne talán a poén. Ha emlékeim nem csalnak ezután lehetett érdeklődni, a kvíz sikeressége iránt.
Aztán egy nagyobb hatásszünet után jött a nagyon hangulatos autós limbó verseny. Itt egyszerre indítottak mindenkit. Körözve lehetett áthaladni a pálca alatt. Volt olyan Mazda6 amiből végül 12 ember szállt ki (bár inkább kiestek, mint kiszálltak!). Az MX5-ök itt is külön kategóriát alkottak, bár csak 2 nevezett. Végül ezekről is csüngtek a nehezéknek használt emberek. Meg kell hagyni, nem mindennapi látvány volt ez sem!

asd.jpg

Ezután jött az autós szépségverseny, ahova mindenki bátran nevezhetett. Miután kigurultak a pódium elé az összes nevezőnek mondania kellett pár szót az autójáról, a nagyközönség számára. A pontozás számomra teljesen érthetetlen alapokon nyugodott. Ettől eltekintve, ez is jó programja volt a napnak! Főleg mikor a 70 éves bácsi begurult az 1 éves 3-as Mazdával és elmesélte, hogy az előző autója bizony már kiszolgálta alatta az elmúlt pár évtizedet, így lecserélte a kis 3-asra, és ami igazán megható, hogy még autós találkozóra is eljött vele! Le a kalappal, komolyan én is ilyen belevaló nagyapa akarok majd lenni!

img_4303.JPG

Mindenki megtalálja a párját! Ők színben összeillettek ezért be is vonzották egymást!
Utána pedig a 626-al érkezők egy rövid autóztatást is kaptak, hogy be legyen oltva a roadster életérzés!

Összességében egy nagyon jó hangulatú esemény, amit minden Mazda tulajnak csak ajánlani tudok! Egyedül, vagy családdal, esetleg haverokkal, szinte teljesen mindegy (!), mindenki talál maga mellé jó fej embereket, akikkel el tud beszélgetni!

Jelezz vissza valahol ha kint voltál és megtaláltad a képek között az autódat! Ha nem, ne haragudj meg érte! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://carcontent.blog.hu/api/trackback/id/tr7914918448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzaboZE 2019.07.01. 12:38:40

Szia, annyit tennék hozzá, hogy felesleges volt ingázni a büféhez, ugyanis a rendezvényen az üditőket ingyenesen biztosítottuk nektek (ezt nem egyszer bemondtuk a mikrofonba) ;)
süti beállítások módosítása