car content

Egy laza driftes figura, Ryan Trueck

2017. március 02. - TMilán

ryan_tuerck2.jpg

A ’85-ös születésű Ryan Trueck április 10.-én ünnepli 32. születésnapját. Ha valaki nem ismeri a srácot, de szereti a driftelést, akkor hiánypótló rövid összefoglaló jön számára. Ha ismeri, akkor a szöveges részen át is ugorhat. A leghíresebb videó megosztón, már szép számmal látták az emberek az anyagait, és érdemes is bele nézni ezekbe, mert igényesen vannak összerakva, remek kamera beállításokkal, néha már-már művészi szögekből, itt-ott belassításokkal.

11134057_10153106316951391_3135264976051391527_o_002.jpg

Ryan Darryből származik, és már egész kisgyerek korában az extrém sportok megszállottja volt. Kezdetben BMX, majd később a Motocross ejtette rabul. 9 évesen kapta az első terepcangáját, de 10 évesen már édesapja támogatásával a motocrossba is belekóstolt. 16 évesen már az Amerikai Motocross Szövetség versenyein indult, egy évvel később pedig a Kanadai bajnokságban, a 125cm2-es kategóriában 5. lett. Ekkor lett meg első autója, egy 1990-es Mustang, amivel otthon az üres parkolókban gyakorolta a kilincsel előre manővereket. Az interneten keresgélt, hogyan is lehet hatékonyan űzni ezt a szórakozást, mikor is rádöbbent, hogy ez egy létező sportág és Driftelés néven űzik. Ezen felbuzdulva adta el a Mustangot és vett egy könnyebb, kezelhetőbb Nissan 240SX-et, amit saját pénzén alakított át, hogy alkalmas legyen a driftelésre. 2003-at írtunk, amikor első drift versenyén vett részt, Englishtownban. Itt találkozott leendő csapattársaival Tony Angeloval, Chris Forsbergel és Vaughn Gittin Jr.-al. Meg is nyerte ezt a versenyt és a nyert összegből további módosításokat hajtott végre a Nissanon.

Mielőtt csatlakozott volna a Formula Drifthez, Ryan még teljesített egy évet a Canadai Drift Mania bajnokságban, ezután, 2005-ben 2 futamot ment a Formula D-ben és ezzel már elegendő szponzort szerzet, hogy a következő évben is indulhasson. Innentől pályája felfele ívelt, 2010-ben már a pontverseny 3. helyén végzett. 2011 a RedBullt hozta el neki, mint szponzort, ami jól jött 2 csapatváltás után, ezzel biztos háttérre tett szert. 2012-ben indította el saját Youtube csatornáját a Tuerck’d-t a Network A égisze alatt. Itt tekinthetők meg a bődületes videói többek között a Scion FRS volánja mögött. És innen szemezgettem én is, hogy legyen mit nézni is!

És a frissebbek közül egy:

Ha tetszett és olvasnál máskor is hasonlókat, likeolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://carcontent.blog.hu/api/trackback/id/tr4212302655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása