car content

8 Félresikerült tuning autó

2021. február 14. - TMilán

Sokakban felmerül, hogy a gyári autón átalakítana ezt-azt. Másik felni jobban mutat, esetleg kicserélem a 20 éves kocsiban a rádiót, hogy telefonról is szóljon a zene. Ehhez hasonlók azért nem akkora vétségek az emberiség ellen. Itt viszont, kicsit jobban elszabadul a fantázia!

Nagy tükrök, sok márka

1.jpg

Felmerülhet a kérdés, hogy milyen autó lehet a képen! Valami amerikai, az biztos, GMC, Dodge, esetleg Chevrolet. Nem igazán tudnám megmondani, elég kaotikus lett! Viszont ami biztos, hogy ha szereted a nagy tükröket, akkor ez a te autód! Hisz, helyet kapott két busztükör is, hogy biztos lásd, mi jön mögötted! A ledes fénycsík az elején pedig, biztos elég fényt ad és kicsit se vakítja a szembejövőket.

Hatalmas szárny egy Miatán

2.jpg

Nem tudok elszaladni emellett a gusztustalan MX5 NA mellett. Ismerek olyan tuning példányt, amin még indokolt is a hátsó szárny, bár azzal együtt is szinte használhatatlan a közutakon, de ez az átalakítás egyszerűen gusztustalan! A hátsó lökhárító, minden bizonnyal útban volt és ezért került le a kis japánról. Az irreálisan nagy szárnyon a „Battle Aero” felirat valahogy önirónikus is egyben, hisz ez a nagydarab vas, olyan légellenállással dolgozhat, hogy a kis 1,6 vagy 1,8-as gyári motor, már csak a tempó felvételéért is küzdhet! A Miata tulajok tisztában vannak vele, hogy nem a nagy sebesség az alap modellek erőssége!

GT86 identitászavarral

3.jpg

Először is a színválasztás sem túl előnyös, hisz a GT86 testvér modellje a Subaru BRZ pont kék. Viszont, ha ez nem is lenne elég baj, a kedves tulaj a feliratokat is színre fújatta, ami sose szerencsés, ha az igényességet is szem előtt tartjuk! És, mi ez a hatalmas lemezekből, odatákolt szárny? Olyan érzése van az embernek, mintha visszatartaná az autót, kifejezetten gusztustalan! A GT86-hoz rengeteg tuning alkatrész elérhető, hisz, ahogy nem is olyan rég írtuk, egy modernkori kultuszautó lett! Gyári extralistán is kínáltak hozzá, nagyméretű hátsószárnyat. Akkor már érdemesebb lett volna olyat keresni a bontók egyikében!

Ecca, Ecca, Eccavúú

4.jpg

Amerikában, azért nem akkora dolog, ha van egy régi Mustángja az embernek. Persze egy szép állapotúra mindenki felfigyel, de sokkal gyakoribb jelenség mint nálunk, Európában. Ezért is van sok tuningolt példány odakint, ezekből a klasszikusokból! Általában az ízléses színekkel és technikai frissességgel oldják meg, az egyedi vonásokat, ezekre az autókra! Itt viszont valaki nagyon szeretheti a mitikus állatokat és legfőbbképp az egyszarvúakat! A ponicar-ból varázsolt, egy csillámos, cukormázas egyszarvút, amire, nem tudom eldönteni a rosszminőségű fotónak hála, hogy csak oda lett photoshoppolva a szarv és a kis szárnyak? Akkor tulajdonképpen ez egy „egyszarvúpegazus”?

Halálfutam a közutakon

5.jpg

Ha nem láttátok a Halálfutam című filmet, nem vesztettetek sokat! Ennek a járműnek a tulajdonosa, tuti rajongó. Értem én, hogy a ratcar mint stílusirányzat sokak számára kedves, de szerintem ezt még a kevésbé fanatikusok is kivetnék a közösségből. A mindenféle színű elem mellett, a nagyméretű fém kosár a tetején és az óriási dögtoló az elején, hiteles versenyzővé tennék a film bármely futamára.

Majdnem Ferrari

6.jpg

Erre nincsenek szavak, legalábbis én nehezen találok. Szerintem minden autóbolond számára álom, egy Ferrari birtoklása, vagy legalább, hogy egyszer vezessen egyet pár órára. Van, akinek megadatik, és van, akinek nem. Ennek a tulajnak kicsit tovább szaladt a fantáziája. Gondolta megépíti otthon, mi baj lehet? Végül is a választ látjuk a képen. Lett baj. Első ránézésre talán egy Enzo-t szeretett volna alkotni, esetleg F50. De leginkább valami bohóc autójára hasonlít.

A kék Batmobile

7.jpg

Sokan szeretnének a filmek világában élni. Manapság a szuperhős mozik tarolnak a legnagyobbat a mozikban. És a Halálfutammal ellentétben a Christopher Nolan féle Batman trilógiát, csak ajánlani tudom! Ennek a kocsinak a tulaja biztosan hatalmas rajongója a filmeknek, hisz ránézésre, onnan mintázta a járművet. Hogy mi az alap, és ezért hány év börtön jár, nem tudom. Érdekesnek érdekes, de nekem a nem sikerült kategóriába esik.

Golf4 kicsit máshogy

8.jpg

Jó, ezért lehet kapni fogom a negatív kommenteket, de nekem ez hihetetlenül otromba. Alapból egy viszonylag kulturált tuning lenne, a matt géptető is egész jól mutat, a zöld peremes felni se túlzóan bántó az ezüst kocsin. Meglenne az összhang. Erre kap egy ilyen, gőzmozdonyokat megszégyenítő orrot. Senki se szólt neki, hogy ez nagyon nem jó így?

 

+1 Ezt csak így itt hagyom

9.jpg

Kövess Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://carcontent.blog.hu/api/trackback/id/tr7916423726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lutria 2021.02.15. 18:14:04

Az első kép alatti szöveg a másodikhoz tartozik,így az 2x jelenik meg.

Fredddy 2021.02.15. 21:32:40

A kék Batman és a madmax-kocsi legalább önmagával következetes, a kamuferrári-építés külön iparág, Liam Nissan pedig vicces. De hogy azt a GT86-ot hogy gondolták?

horex · http://horex.uw.hu/ 2021.02.15. 23:56:23

A Ferrari
De leginkább valami bohóc autójára hasonlít."
Akkor neked nincs izlésed, mert a sok baromság között ez egy jól kinéző autó

Quattroman 2021.02.16. 00:16:49

Az első egy Nissan/Datsun Bluebird

holysmoke0523 2021.02.16. 05:15:45

@Quattroman: de legalább a kontinenst sem sikerült eltalálni. Pedig az első indexek igencsak árulkodók, talán már a datsun 620-on is ilyen volt.

degeco 2021.02.16. 06:48:20

Azért a Subaru kék és a bili kék között van különbség.
Nem mondom, hogy visszavágyom a winkler-kocsis bagázst, de azért ez a színvonal nagyon alacsony.

Dan da Man 2021.02.16. 09:37:07

Ha már autós szakirányú blog vagy, akkor a véleményed arrogáns tálalásán túl nem ártana kicsit művelődni is:

www.google.com/search?q=gt86+dragon&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiR9Yit_-3uAhXN-yoKHSchC_UQ_AUoAXoECA4QAw&biw=1280&bih=587

Sajnos a szpojler ettől még tényleg borzalmas, de ne kötözködjünk ott, ahol nincs belekötnivaló.
(Nem kell bocsánatot kérned - a tulajtól -, de inkább töröld a kérdéses részt, mert a fentiek fényében ez elég száni...)

gigabursch 2021.02.16. 14:18:31

Liam Nissan.
Zseniális!

felhőkergető 2021.02.16. 14:20:44

minden ilyen wannbe boyracer hülyegyerek "tuning" autó félresikült

steery 2021.02.16. 18:42:49

A Halálfutam filmek igazi ínyenc-ségek, minden autóverseny őrültnek bátran tudom ajánlani őket. De a filmbeli kocsikon nem csak dögtoló van elöl, hanem fél tonnás páncéllemez is hátul, hogy megfogja az üldözők géppuskáinak lövedékeit és a páncéltörő rakétákat. Ha már tuningolunk, akkor csináljuk rendesen! És az elülső fényszórók mögé is be kell építeni a kiemelhető gépfegyvereket. Meg a páncélozott oldalajtókba a lőréseket.

fostarisznya 2021.02.16. 20:46:20

" a matt géptető is egész jól mutat"
Nem, a matt géptető az végtelenül proli
süti beállítások módosítása